Ruth Vilar presenta "Cinc vares de terra" al Teatre Romea

L’obra Cinc vares de terra de Ruth Vilar es presentarà en una lectura dramatitzada al Teatre Romea de Barcelona el proper dilluns 6 de juliol

 



En un temps indeterminat, els homes viuen enmig de la natura, on les convencions socials s’afebleixen i s’estableixen relacions més franques o més violentes. L’assignació de parcel·les està degudament regulada per tal que la convivència sigui civilitzada, gairebé bucòlica. Però un crim pertorbador esquerdarà la calma aparent, tot revelant la desesperació i la ferocitat dels habitants del bosc. 

Cinc vares de terra és un conte lúgubre en què predomina l’oralitat, l’instint ancestral d’explicar-nos el món. La música de Manuel Sánchez Riera, emparentada amb les cançons populars, reforça el vincle entre la senzillesa i el misteri. A través de la paraula, els actors i les actrius menen l’espectador per un territori ombrívol, meitat faula, meitat averany.

Cinc vares de terra inaugura Tres obres de fusta i pols, trilogia que completen La tràgica mort de la barbuda i Trenc. L’obra recrea 10m
2, primer text teatral de Ruth Vilar, escrit l’any 2005. Una dècada després, i gràcies al suport de la companyia Cos de Lletra, la producció de l’autora comprèn una desena d’obres i nombroses peces breus –totes elles inèdites als escenaris.

Amb aquesta lectura dramatitzada, la directora vol alimentar el debat, més vigent que mai, sobre els drets a la vivenda i a la vida. I acusar unes institucions que, lluny d’emparar-los, els escanyoleixen.
 


La mateixa Ruth Vilar, amb ajudantia de Salva Artesero i producció executiva de Cos de Lletra, dirigirà aquesta lectura. Comptarà amb la participació dels actors Eloi Benet, Elena Codó, Alicia González Laá, Aina Huguet, Ferran Lahoz i Teresa Urroz, i amb la música original de Manuel Sánchez Riera interpretada en directe.

Entrada gratuïta. 
Reserva d'invitacions aquí.


Fotografia de Salva Artesero


III Cicle de Lectures Dramatitzades AADPC / Fundació AISGE / Fundació Romea